Ambacht ouderwets? Welnee!

Ik werk nu al ruim 15 jaar in de cateringservice en heb al behoorlijk wat veranderingen meegemaakt in de branche. Wat is nu de trend ? Ambacht, dat is van NU!  Het lijkt niet lang geleden dat we bij ambacht nog dachten aan een ouderwetse  manier van handwerk. Wat toen ouderwets was, is nu weer populair. De wereld beweegt, het ambacht is terug van weggeweest! We denken en praten zelfs over stadslandbouw, wie had dat kunnen bedenken 5 jaar geleden

Boer Hans - Koken met eerlijke producten uit de streek

Vieze handen

Steeds meer jonge ondernemers omarmen het ambacht. Zij zijn niet beroerd om hun handen vies te maken en bloed te zien. Het ambacht mag weer gezien worden, dat is wat mensen willen!  De boer wordt weer gewaardeerd (niet alleen door Boer zoekt Vrouw) maar om zijn kennis en kunde. De koper wil graag weten waar de groente vandaan komt, de historie en de achtergrond van het product.

Ambachten zijn belangrijk, niet alleen voor onze cultuur maar ook voor de economie van ons land. Aangezien er steeds meer vakmensen met pensioen zullen gaan, is het belangrijk dat daar vervanging voor komt. Gelukkig  gaan steeds meer jonge mensen aan de slag met hun eigen kwaliteiten, ambitie en persoonlijke ambacht.

Zelfs in de nieuwe reclame van de Albert Heijn is de ambacht terug te vinden. Sparen voor je eigen moestuin, eigen ambacht.  Je ziet zelfs dat volwassenen hun moestuin posten op facebook.  Kijk mij eens, hoe goed ik bezig ben……

Zoals je van een ambachtelijke cateraar mag verwachten, bereiden wij alles zelf. Onze ambitie is niet de grootste maar de beste en meest smaakvolle cateraar van Zwolle en omgeving te zijn. Op een verrassende en creatieve manier nemen we je mee op een culinaire tocht en zetten we je zintuigen op scherp, ambacht speelt daarbij ook een grote rol.

Groet, HanS